Винарска изба Bononia Estate

Традиция пренесена през вековете

Винарска изба с дух и традиции

Впуснете се в едно пътешествие във времето, което започва още в далечните времена на великата Римска империя и по-конкретно – от древната римска крепост Бонония, чието име днес носи нашата винарска изба – Bononia Estate.

На нейно място, в края на XIX в., се е намирала една от първите пивоварни, а по-късно и винарна, в страната, но с времето тя потънала в забрава. През 2013 г., обаче, двойка пламенни предприемачи, влюбени в авиацията и в България, решават в духа на мечтите и традициите да възобновят старата винарна и да я превърнат в модерна винарска изба с внедрени съвременни технологии за винопроизводство.

Традиционни вина със ЗГУ Дунавска равнина от водещ винопроизводител – Северозападна България

През 2017 г., благодарение на неустоимите вина със ЗГУ Дунавска равнина, Bononia Estate печели приза за любима марка на българите и по този начин се утвърждава като водещ винопроизводител – Северозападна България. Визията за бъдещето на Bononia Estate е не само да се наложим като една от най-добрите изби в Източна Европа, но и да затвърдим позициите на България като едно от местата, в които за първи път се е зародило винопроизводството на континента.

винарска изба

Вкус и качество доказани във времето

винопроизводител Северозападна България

Историческо наследство и иновативни технологии

ЗГУ Дунавска равнина

Вина, отличени с редица награди за качество

бутилка от Винарска изба Бонония

века традиции

дка лозови масиви

Новини

Обявление за обществено обсъждане

На основание чл. 127, ал. 1 от закона за устройство на територията се обявява Обществено обсъждане на: Проект за изменение на действащ оуп на община Видин в частта на ПИ 15998.80.17, ПИ 15998.80.7, ПИ 15998.80.8, ПИ 15998.80.9, ПИ 15998.80.10 и ПИ 15998.80.11,...

повече информация

Обява за инвестиционно намерение по чл.95, ал 1 от ЗООС

На основание чл.95 ал. 1 от Закона за опазване на околната среда уведомщваме всички заинтересовани физически и юридически лица, че имаме инвестиционно предложение "Заустване на пречистени отпадъчни води от винарска изба "БОНОНИЯ ЕСТЕЙТ" в УПИ II /000030 в землището на...

повече информация

Награди

медали на Винарска изба Бонония
грозд - Винарска изба Бонония

Обекти

Виж в кои обекти можеш да се докоснеш до магията на Bononia Estate
Към обекти

Оферта Нова Година 2024 Виж повече